петак, мај 03, 2019

Slobodna gimnazona Jagodina, 11-12. maj

Filmski festival Slobodna zona ponovo kreće na svoju Turneju po gradovima u Srbiji.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će četiri od sedam najboljih filmova s 14. festivalskog programa, održanog od 7. do 12. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, biti prikazana i u Jagodini, u Gimnaziji "Svetozar Marković".

Ovom prilikom vas pozivamo da nam se pridružite na jagodinskoj stanici 13. Turneje Slobodne zone, za vikend 11. i 12. maja.


Predvodnik ovogodišnjeg izbora je film koji je otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je igrani film o ruskom novom talasu - "Leto" (subota 11. maj, 20 č), koji oslikava ljubav, bunt i rokenrol u socijalističkom Lenjingradu osamdesetih.
Prethodi mu švedski dokumentarac "Bergman: godina života" (subota 11. maj, 18 č), o godini kada je Ingmar Bergman, jedan od najgenijalnijih reditelja svih vremena, bio u zamahu svoje karijere i snimio dva remek-dela, a režirao četiri pozorišna komada.
Još jedan svetski hit koji Turneja Slobodne zone donosi na svoj repertoar i koji filmska kritika naziva i novom Kazablankom, jeste film "Tranzit" najpoznatijeg nemačkog reditelja Kristijana Pecolda (nedelja 12. maj, 18 č), o izbeglici iz Nemačke koja preuzima identitet ubijenog francuskog pisca i pokušava da pronađe njegovu ženu.
Ističe se i igrani film "Tri lica" Džafara Panahija (nedelja 12. maj, 20 č), o mladoj Iranki kojoj roditelji ne dozvoljavaju da studira glumu, već bi u skladu s tradicijom trebalo da se uda.
Više detalja o filmovima možete naći na freezonebelgrade.org

1 коментар:

Анониман је рекао...

ДОЂИТЕ; издајем чак и стан на Брнаби (Аирбнб) ;-) http://gimnazijajagodina.edu.rs/filmski-festival-slobodna-zona-na-svojoj-turneji-po-srbiji-za-vikend-gostuje-u-jagodinskoj-gimnaziji