субота, јануар 31, 2015

kalevipoeg objavio na e-novinama u 12.34 (blago lektorisano)

"Mali prilog za nekritičke germanofile s ovog portala: http://www.bloomberg.com/news/articles/2012-12-03/history-shows-why-germany-should-help-greece
http://www.spiegel.de/international/germany/economic-historian-germany-was-biggest-debt-transgressor-of-20th-century-a-769703.html
Toliko o pravdi i jednakosti u svijetu. Ali Nijemci kao i uvijek; kad postanu moćni i bogati, postanu i bahati. Gđo Merkel, nikakav vaš šarmantan osmijeh ne može sakriti ono što u podsvijesti nosite; da su Nijemci nadnacija, da što vrijedi za Nijemce, ne vrijedi za ostale. Naravno, to pokazuje i način kako je vaš nogometni wunderteam slavio u Njemačkoj. Sjetite se onog prezrivog: So gehen di Gautschen..... un so gehen die Deutschen.....
E pa sad ste naišli na tvrd orah. Grci također imaju o sebi visoko mišljenje. Grci nisu ponizni, snobovski dupelisci i četveronožni služnici s Balkana. Grci nisu ni Poljaci koje ste desetkovali, da bi vam danas opet lizali čizme. Grci imaju muda.
Uskoro dolaze Španjolci i Podemos. I oni su ponosan narod. Imaju huevas. Btw, jeste li im isplatili reparacije za Guernicu, Barcelonu i sva zla koja ste učinili onom djelu naroda koji se borio za slobodu i demokraciju?
Btw, pozdravlja vas narod Namibije i pita kad ćete im isplatiti odštetu za genocid izvršen nad njima. Interesantno, vaši sufleri i trabanti iz vama ropskih ex-jugoslavenskih nacija vas opravdavaju: "Ma Nijemci nisu takvi. To je bio trenutak naci prolupalosti." Namibijski genocid se dogodio 1904, u doba Cara, građanskog reda i junkera.
Pitam se kako bi se, npr. proveo Mahatma Gandhi i njegov građanski neposlušan narod da je Indija bila u vašim rukama. Vi biste ih sve slistili, po hitnom postupku. Vaša rješenja su uvijek stravično jednostavna, a senzibilitet vam je na predorganskoj razini, razini mašine.
Grci traže u vama ljudsko, jer se cijeli svijet prema vama ponašao više nego ljudski nakon pakla koji ste mu priredili. Između ostalog i Grčkoj.
Da nije bilo oprosta dugova i reprogramiranja (USA vam je oprostila skoro sve kredite iz MP-a), vašeg ekonomskog čuda ne bi ni bilo. Bili biste kao DDR, i gori, jer su se oni tamo učili bar nekoj solidarnosti.
Ne bi li bilo ovog puta dobro da poslušate i drugu stranu, umjesto da se rasistički iživljavate nad "južnjačkom lijenošću i indolentnošću".
Btw, pošto ste izgradili toliko all-inclusive resorta u Grčkoj gdje vaši pijani sunarodnjaci uživaju ono što su platili u Njemačkoj, vašim turoperaterima, njemačkim vlasnicima hotela, njemačkim menađerima i top osoblju s tu i tamo ponekim domorocem, ja se pitam što su to Grci i mogli i trebali raditi, pošto se vi gurate i privatizirate cijeli svijet, i pretvarate Europu u svoje kolonijalno carstvo, te tako mudro, naučeno od posljeratnih mentora Amerikanaca, ekonomijom, a ne vojskom i SS-om ostvarujete mokre snove onoga za kojeg tvrdite da ga se odričete i da ga osuđujete. Naravno, metodu da, ali ne i cilj." http://www.e-novine.com/svet/svet-vesti/115926-Grka-nee-saraivati-MMF-.html
+
http://www.e-novine.com/svet/svet-tema/115924-Grka-Nemaka-kome-duan.html

Нема коментара: