понедељак, октобар 03, 2016

Komentar na Fridumov rivju "Heads Up" Warpaint

Pre komentara: Oduvek sam bio strog prema sebi i svom pisanju, iako možda ne izgleda uvek tako; za vikend me je Slobodan dvaput pitao kako mi se zaista čini njegov rivju, i nisam imao kud nego da nekako odgovorim, mada sve manje želim/umem da rečima dotičem odlične albume i istovetne recke.
FOTO Fridum, od sutra ću moći i ja da fotkam :)
Pa rivju je egzaltirajući! Iako mislim da forma recke prethodnog albuma više odgovara sadržaju ovog, manje formulaičnog; iako ne volim Radiohead - ne kontriram niti ispadam mnogo mlad /ne volim ni fka Twigs/, ali ipak mislim da je stvar generacijska; istina, znam mlađe od sebe koji ih vole, ali imam veliki otpor prema opštim mestima posebnosti (Bjork mi pada na pamet), kanonizovanim eksperimentatorima.
Warpaint to nisu /još uvek/, iako mislim da bi neko tako zvučeći i izgledajući trebalo da bude najslušaniji na svetu, a da im istovremeno i akademija namiguje; iz nekog razloga se to ne dešava, i drago mi je i nije mi drago zbog toga! A P4k je nesrećnik, tip, bio mu na Linktinu.
Rivju je on spot - kad ih slušam, /želim da/ čujem sadašnjost, a kad se probije neki kjuroliki bas i type-o-negativni klavir, to doživljavam kao sretanje u budućnosti Roberta -iako Smit nije basista- Đinđića, njih i nas; /želim da/ čujem Kelelu, a ne Eriku Badu, koju ostavljam Bitef art kafeu, gde 6. 10. nastupaju Brend nju heviz - možda ovo zvuči konfuzno i za mene, ali opirem se Vorpejntu kao zvuku prošlosti.
By Your Side mi je jedna od tri -- uz Whiteout i Don't Wanna -- pesme koje nisam srcovao: CocoRosie već imaju svu moju ljubav za pesmu naslovljenu BYS, i prosto mi je bilo teško da istoimenu stvar Vorpejnta toliko zavolim stalno je upoređujući s tim savršenstvom.
EDIT (4. X): :)
In My Place


1 коментар:

ves је рекао...

Ej, idem sutra da ih slusam, nakon koliko godina. Novi album mi se nista ne svidja, ali se nadam da ce svirati i nesto staro, ili da ce to novo barem uzivo dobiti neku drugu dimenziju.